Opptak og tjeneste innen spesialstyrkene

Denne siden vil forsøke gi deg et overblikk over all den informasjonen vi har på Milforum om opptak og tjeneste i Forsvaret. Dette er kanskje den mest verdifulle delen av Milforum for mange, med tips og råd på veien om trening, fellesturer og makkersøk. På Milforum har vi siden oppstart fulgt ulike grupper personer på veien fra trening til tjeneste og så livet i tjenesten.

Enten du søker informasjon om ordinær vernepliktstjeneste eller i motsatt ende til Fallskjermjeger eller Marinejeger, vil du finne relevante forumkategorier på Milforum med svært informative og verdifulle tråder om trening, kosthold, fellesturer og treningsmakkersøk. Om du har allerede gjennomført førstegangstjeneste og kanskje til og med noen år i etterkant før du med noen år i det sivile “helvete” (som mange uttrykker det), og nå ønsker deg tilbake, vil også du som “gamlis” finne relevant informasjon på Milforum. Enten du ønsker deg inn i Telemark Bataljon (TMBN) eller gi gass og forsøke deg på opptak som Spesialjeger ved Forsvarets Spesialkommando (FSK). Også deg som har satt deg som mål å bli en operatør i Politiets Beredskapstropp vil finne mye relevant informasjon her inne.

Bruk litt tid på de ulike kategoriene og oppdater kunnskapene dine der du har mangler, samt etabler deg et nettverk av andre som har samme mål. Glem fiendebildet og tette kort – etabler allierte og tren sammen så ofte dere kan. Ensomme ulver ryker som regel ut, og det er utrolig stor støtte i å være sammen med andre med samme (hårete) mål som deg selv.

Her er Grovstrukturen på Milforum når det gjelder opptak og tjeneste i Forsvaret.

Dernest følger de ulike underforumene for ulike typer tjenester. Her det etablert forum basert på tidligere trafikk/interesse, og viser det seg at det mangler en kategori som burde vært der, er vi ikke sene med å etablere dette. Kontakt en av moderatorene eller admin med tips om dette.

Generelle spørsmål knyttet til Verneplikt og militærtjeneste i Forsvaret
Generelle spørsmål knyttet til Verneplikt og militærtjeneste i Forsvaret

Førstegangstjeneste, Verneplikt i Forsvaret
Informasjon og diskusjon rundt Førstegangstjeneste i Forsvaret. Pliktig militærtjeneste, verneplikt.

Andre del handler om mer spesielle tjenester som Fallskjermjeger, Marinejeger, Minedykker, Flyskolen med flere:

Opptak Marinejeger ved Marinejegerkommandoen MJK
Forum for dere som trener til opptak Marinejeger ved Marinejegerkommandoen (MJK). Husk å skjule identitet/nettvett.

Opptak Fallskjermjeger og Spesialjeger, Hærens Jegerkommando HJK og Forsvarets Spesialkommando FSK
Forum for dere som søker opptak Fallskjermjeger eller Spesialjeger ved FSK/HJK. Husk personvern – skjul din ID godt. Nettvett.

Tips før opptak
Her diskuterer vi tips, råd og motivasjon til opptak. Enten du sikter mot en fremtid som Marinejeger, F-35 pilot, Grensejeger eller jobb innen Politiet, så vil du finne nyttige råd her.

Treningsdagbøker
Her lager dere deres egen treningsdagbok/logg hvor dere loggfører all trening og turvirksomhet. Både som egenkontroll av progresjon men også for motivasjon overfor andre brukere som kanskje sliter med nettopp motivasjonen. Ræva ut av sofaen og ut i marka dog hyppige turer innom Milforum!

Søk Treningsmakker og fellestur
Tren sammen. Skap erfaringer som kommer godt med under opptak. Husk personvern/nettvett.

Vi tar også med underforumet som omhandler utstyr. Når du planlegger lange turer i skog og mark med tung sekk, kan det være lurt å lese seg litt opp på generelt friluftsliv og relevant utstyr du kanskje bør gå til anskaffelse av. For ikke å glemme hvordan du bør bruke utstyret til ditt personlige formål:

Personlig utrustning, utstyr, friluftsliv, jakt og fiske
Personlig bekledning og utrustning – PBU. Fra gallamiddag til strid. Tips, råd og brukerveiledninger. Jakt & Fiske. Kjøp og salg.

Lykke til med bruk av alle våre ulike nettsider på veien mot et enda mer spennende liv!