Fra Milblogg: Fremmedlegionen som forberedelse til FSK

Bruker Underdog stilte et litt kontroversielt spørsmål i fjor: Hei Er det noen som har noen tips for/imot om det kunne lønnet seg å verve seg i Fremmedlegionen som en mental og fysisk utfordring og forberedelse til Fallskjermjeger opptaket 2016.
¨
Jeg trenger å bli hardere enn det jeg er, og utifra alt man kan lese om FL så virker det som den perfekte plassen.

Kom med innspill!

Bruker ZC12345 kom med et godt svar:

Hei Underdog. Nå vet jeg ikke hvor godt trent eller hvor disiplinert du er som person, men uansett:

Jeg vil anbefale deg å lage en plan over trening og andre oppgaver som du skal utføre, for eksempel i én eller to måneder frem i tid.

Et enkelt eksempel på en plan som skal gå over én måned:
-Trene minimum fem dager i uken.
-Stå opp 0600 hver dag.
-Holde det ryddig og rent i leilighet/hus til enhver tid (veldig relevant mtp. militæret/spesialjeger).
-Utfordre seg selv mentalt hver dag. For eks. løse kryssord, lese noen aviser, lære noe nytt som ikke tar så alt for lang tid (bak et brød… eller noe slikt). Også veldig relevant med tanke på det å bli spesialjeger.

Realiteten er at de fleste mennesker ikke klarer noe slikt. De fleste vil nok gi seg bare etter noen få dager. Jeg er villig til å sette en del penger på at den gjennomsnittlige nordmann ville gitt seg innen 2 uker. Bare tenk på alle venner og bekjente som har sagt: “når januar kommer, ja da skal jeg trene MYE og bli fit som bare det til sommeren!”. Så kan du stille deg spørsmålet, hvor mange var det igrunn som klarte det?

For eksempel, så er det å ta oppvasken etter middag overraskende nok svært utfordrende for de aller fleste. Kanskje du har hatt en lang dag med jobb/skole og trening og er skikkelig trøtt og sliten. VELDIG mange velger da å legge seg på sofaen istedenfor å gjøre det som bør gjøres.

Og da kan man også stille seg selv spørsmålet: om jeg ikke klarer å utføre en relativt enkel plan som jeg har satt for meg selv, hvordan skal jeg da klare å bli spesialjeger?

Fordi, alle VET at det å bli spesialjeger vil stille MYE, _MYE_ mer en én slik plan vil.

Så, selv om man i dette tilfellet er alene og må pushe seg selv hver dag (og ikke i en gruppe, som man er i på opptaket), så kan man uansett ganske lett konkludere med at man bare må klare å utføre en slik plan for å ha en sjanse til å bli spesialjeger.

Det jeg prøver å si er at det er virkelig ingen problem å utfordre seg selv og trene seg opp både fysisk og psykisk innen husets fire vegger.

Om du skulle klare denne planen som du har satt for deg selv, så kan du ta en pause og lage en ny plan, en som er enda mer utfordrende. Om du feiler, så må du prøve å finne ut hvorfor. Og så kan du spørre deg selv om du igrunn har den motivasjonen og mentale styrken som det kreves for å bli spesialsoldat.

Underdog kommenterte:

Takker så mye. Sitter å snører M77 ene og er klar for Bergens fjell nå.


Milforum ® er det militære nettsamfunn. Siden 2004 har vi holdt deg oppdatert på det som er skjer innen Forsvaret, Heimevernet (HV), NATO, det geopolitiske spenningsforholdet mellom ulike religioner og utviklingen geopolitisk mellom øst og vest i tillegg til å motivere sunn og oppegående ungdom som ønsker å forberede seg til en militær karriere, til opptak og tjeneste i Forsvaret. Se vår spesialside for deg som trener til opptak på Spesialjeger.net hvor du også finner eget, lukket forum. Vi har også egen temaside for Marinejeger og Fallskjermjeger.

Ønsker du skrive/blogge for Milforum? Ta kontakt med admin for mer informasjon.